Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Weet u of uw verpakkingen eigenlijk wel uit veilige bestanddelen bestaan? En of uw tas wordt gemaakt onder de juiste arbeidsomstandigheden? Allemaal onderwerpen waar u in eerste instantie misschien niet bij stil staat bij de aanschaf van verpakkingen, maar die wel degelijk relevant zijn. In de huidige maatschappij wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker, want bij uw eindconsument stijgt de vraag naar duurzame producten.

Zero-Tolerance beleid van Worldpack
Worldpack is een bedrijf dat graag wil bijdragen aan milieu en maatschappij en heeft een Zero-Tolerance beleid opgesteld voor haar leveranciers. Dit betekent dat we alleen samenwerken met leveranciers die:
- Kinderarbeid niet toestaan
- Gedwongen arbeid niet toestaan
- Niet discrimineren
- Lonen bieden die voldoen aan de lokale minimale voorschriften
- Niet langer dan 30 dagen werken zonder vrije dagen

Milieuvriendelijke producten
We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren van produceren en nieuwe materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Voorbeelden zijn: drukinkten op waterbasis, tassen gemaakt van zetmeel of gerecyclede petflessen, de 'groene' draagtas en een plastic tas van oesterschelpen.

Bunzl
Worldpack is onderdeel van het bedrijf Bunzl; wereldwijde marktleider op het gebied van food en non-food verpakkingen, persoonlijke veiligheid, hygiëne- en horecaproducten.

Binnen Bunzl zijn er afdelingen die zijn gespecialiseerd in het op regelmatige basis inspecteren van leveranciers wereldwijd; waaronder Bunzl Shanghai. Deze afdelingen voeren inspecties uit voor alle dochterondernemingen van Bunzl, dus ook voor Worldpack.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over ons Zero-Tolerance beleid? Of meer informatie over de milieuvriendelijkheid van de verpakking(en) die u bij ons afneemt? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs per telefoon +31 (0)88 494 2080 of per mail online@worldpack.eu

Maatschappelijk verantwoord ondernemen Worldpack